viskanmiljobild2.jpg
viskanmiljobild4.jpg
viskanmiljobild3.jpg
viskanmiljobild2.jpg

Intro


Viskan Spa

 

SCROLL DOWN

Intro


Viskan Spa

 


Vi är stolta över att kunna erbjuda Viskan Spa, med ett flertal helt unika detaljer för branschen, till priser långt under andra Spabad på marknaden, i motsvarande utförande. Vi påstår att det inte finns något Spabad på den svenska marknaden som kan jämföra sig med Viskan vad gäller pris och kvalitet. Andra fördelar med att Spabadet tillverkas i Sverige är den korta leveranstiden samt den snabba och goda servicen. Läs mer om Viskan Spabad på www.viskanspa.se där kan ni fördjupa er i modeller, tillverkning, tekniska lösningar mm. Ni är alltid välkomna med frågor via info@soderrogard.se eller via telefon genom att ringa oss, Caroline, Andreas eller Per.

Tryck här för en inspirationslänk till Viskans Spabad!

viskanmiljobild4.jpg

Modeller


Modeller

Modeller


Modeller

viskanmiljobild3.jpg

Tillverkningen Viskan


Info

Tillverkningen Viskan


Info

Svensk Produktion

Viskan Spa är något så unikt som ett svensktilvverkat spa. Det enda på marknaden med allt vad det innebär med ökad trygghet och snabb service. Viskan spa har låtit statens provningsanstalt prova energiförbrukningen på deras spa. Den korta versionen är att Viskan spa är det energisnälaste spaet på mrknaden! Läs den bifogade PDF-filen för hela testet.Energiförbrukning

En vanlig fråga till oss är vad driftskostnaden för ett spabad är då det kan finnas en oro att elräkningen ska skjuta i höjden. Vi har sedan vi startade bygga spabad lagt stort fokus på att baden ska vara välisolerade och ha en låg driftskostnad. Våra egna mätningar har hela tiden visat mycket bra resultat, men för att du som kund ska ha ett oberoende test har vi valt att göra ett energiförbrukningstest på SP, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut.
 
Detta test utfördes i en av deras kammare där omgivande temperatur ställdes in på 7,5 grader vilket motsvarar årsmedeltemperaturen i Sverige. Badet fick stå i ca 12 timmar efter det uppnått inställda 38 grader då vattnet inte skulle vara ”laddat” med energi, dvs att vattnet höll en högre temperatur än 38 grader då testet startade.
Vid mätningen som gjordes kördes hela systemet med ALLA pumpar, belysning, värmare, ozon etc för att få ett rättvisande mätvärde, ett maxvärde. Viktigt att notera vid jämförelse av energiförbrukning är antal pumpar och storlek på värmare. Viskan Spa har 3hp/2200W pumpar samt 3 kW värmare.
Dessa drar givetvis mer än svagare pumpar och mindre värmare men vi har valt att använda kraftiga pumpar för få en bättre och kraftigare massage, en separat cirkulationspump samt att vi anser att en 3 kW värmare är ett måste för att hålla vattentemperaturen vid bad i kallare utetemperatur.
Att använda tex en 1,5 kW värmare innebär att temperaturen sjunker flera grader ganska snabbt vid badande och värmaren orkar inte bibehålla vattentemperaturen.
 
Resultatet från testet visar att med 30 minuters bad 2 gånger per vecka blir den genomsnittliga elförbrukningen 260 kwh/månad. Då elpriserna kan variera väljer vi att visa resultatet i kWh.

Läs hela testet här