Hösten är i antågande och det är dags att börja tänka på att stänga ner din pool för säsongen. Även om Skåne inte är känd för sina hårda vintrar, är det ändå viktigt med en ordentlig nedstängning. Söderro Gård har därför satt samman en crashkurs för att hjälpa dig genom processen!

Vattenkvalitet

  1. Testa vattenkvaliteten: Det är viktigt att känna till pH, alkalinitet och klor nivåer. Justera dessa parametrar så att vattnet är balanserat, vilket minskar risken för algväxt och korrosion

  2. Tillsätt algmedel och chocklor: Dessa kemikalier fungerar som ett skyddslager mot bakterier och alger, håller vattnet klart och rent genom vintern. Dessa medel kan köpas i vår butik i Vellinge!

Pump och filter

  1. Rengör filter och pump: Se till att dessa komponenter är rena från smuts och avlagringar. Detta förenklar uppstarten på våren.

  2. Stäng av utrustningen: Koppla ur och förvara pump, filter och annan teknisk utrustning på en torr och frostfri plats. Det finns varianter på detta, se vår manual i länkat.

Pooltäckning

  1. Rengör poolytan: Använd en håv eller en poolrobot för att få bort löv och annan smuts.

  2. Täck över poolen: En ordentlig vinterpresenning eller säkerhetsöverdrag minimerar risken för föroreningar och hjälper till att hålla poolen ren. Som sista moment häll i en flaska Puripool (finns i vår butik i Vellinge) så är poolen inte grön till våren.

Dränering

  1. Sänk vattennivån: För att undvika skador orsakade av isexpansion, sänk vattnet till en nivå under poolens inlopp.

Hos Söderro Gård kan vi ta hand om hela denna process åt dig. Från den inledande vattenanalysen till den slutliga dräneringen, vi har tjänster som täcker allt. Behöver du professionell hjälp, tveka inte att ringa oss för en kostnadsfri konsultation eller titta på vår hemsida där priser på nedstängning och förslag på abonnemang finns.

Varför välja Söderro Gård?

  • Expertkunskaper: Vårt team har årtionden av erfarenhet i poolbranschen. 2024 firar Söderro Gård 25 år!

  • Lokalt företag: Som ett företag baserat i Vellinge, känner vi till de specifika behoven och utmaningarna med att äga en pool i Skåne.

  • Högsta kvalitet: Vi använder endast de bästa produkterna och teknikerna för att säkerställa att din pool är i toppskick.

Så när du funderar på att stänga din pool för säsongen, kom ihåg att en ordentlig avstängning nu sparar tid och pengar senare. Och om du behöver professionell hjälp, är Söderro Gård här för dig. Ring oss idag för en kostnadsfri konsultation!

Här finns vår fulla vinter nerstängings manual.